Erelid Derk Oosterhuis overleden.
 


Foto: Harrie de Groot

Op donderdag 12 november 2009 is erelid Derk Oosterhuis op 84 jarige leeftijd overleden.

Derk is van 1973 tot 1997 bestuurslid en van 1975 tot 2000 drager van de vereniging geweest. Beide functies heeft hij 25 jaar lang vervuld. Waarvoor hij bij zijn afscheid als erelid van de vereniging werd benoemd.

Overleden.
Op 12 november 2009 is br. Derk Oosterhuis van de Tweehuizerweg overleden. Zo heel plotseling, terwijl hij nog volop bezig was. Zoals hij heeft geleefd, zo is hij gestorven. Op zijn eigen erf en boerderij. En het is ook een genadige dood, zomaar, ineens, zonder ziekbed, zonder lijden, zonder zorg en verpleging nodig te hebben. Ook al wilde hij nog wel  veel ouder worden, dan de 84 jaar die hij nu heeft bereikt. Als laatste van de broers en zusters die woonden aan de Tweehuizerweg is hij nu gestorven. Zo gaat er een tijdperk voorbij.

Als ik aan Derk denk, dan denk ik aan een vriendelijkheid,aan zorgzaamheid, aan een mens met een grote eigenheid. Hij zorgde zo goed en zo kwaad als dat nog ging voor zijn huis en erf, voor zijn kleine stukje land en zijn tuin. Het was zijn leven, eenvoudig en zonder grote ambities, betrokken en toch ook wat eenzelvig, eenzaam en toch karaktervol. Wij zien de buitenkant, zijn ge´soleerde leven, zijn keuze om zo te leven en het zo te laten. Maar als het voor hem goed was, dan is het goed. Ons past respect voor elkaars leven en levenswijze.

Op het overlijdensbericht staat: Hoop op God, want ik zal Hem nog loven, mijn Verlosser en mijn God! Uit deze tekst uit Psalm 42 spreekt vertrouwen op God die een Verlosser is. In dat vertrouwen heeft Derk geleefd en is hij gestorven. We wensen de familie troost en vrede toe.

[Bron: "Hetzelfde Spoor" Ds. A.Linde] 

 

« Terug

@ Copyright 2009 Uitvaartvereniging Spijk