Nieuwe kleding voor de Stichting GBB
 
De negen dragers van de begrafenisverenigingen uit Bierum, Godlinze, Holwierde, Krewerd, Losdorp en Spijk hebben nieuwe uniformen gekregen.

Deze zes verenigingen horen bij de Stichting Gezamelijke Begrafenis- en begraafplaatsverenigingen voormalige gemeente Bierum. "De uniformen van de dragers waren nodig aan vervanging toe", verteld secretaris Laurence Hoeksema-du Pui van de GBB. "Na zo'n twee jaar is het ons dankzij sponsors gelukt de uniformen aan te schaffen".

De nieuwe kleding van de dragers werd zaterdag 13 november 2010 door de vrijwillige dragers bij de Stefanuskerk van Holwierde getoond.

GBB is een samenwerkingsverband van zes zelfstandige begrafenisverenigingen met ieder een eigen begraafplaats. "De samenwerkingsverband is heel uniek in Nederland. De stichting heeft een onderhoudsman in dienst die alle begraafplaatsen onderhoudt en de graven delft".

De dragers opereren vanuit 2 pools, een pool vanuit Holwierde en een pool vanuit Spijk. De dragers komen uit de volgende plaatsen, Bierum 1, Godlinze 1, Holwierde 3 en Spijk 4.

 

 

 
  Foto: DvhN/Geert Job Sevink
 
 
 

 
  Foto: DvhN/Geert Job Sevink
 
 
 

 
  Foto: DvhN/Geert Job Sevink
 
 
 

 
  Dragersgroep Spijk, met vlnr; Reint Dijkstra, Derk van der Woude, Thomas Pastoor (voorzitter van Uitvaartvereniging Spijk als ook GBB), Fokko Bultena en Enno Dijkstra.
 
 

« Terug

@ Copyright 2010 Uitvaartvereniging Spijk